Lasagne met ricotta en spinazie

Lasagne met ricotta en spinazie

Lasagne met ricotta en spinazie

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 persoon
calorieën: 682kcal

Ingrediënten

  • 200 g spinazie
  • 0,25 stuk ui
  • 1 el tomaten in blokjes
  • 100 g ricotta
  • 100 g vegetarische reepjes
  • 2 stuks volkoren lasagnebladen
  • 25 g geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper, zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de ui in fijne blokjes.
  • Stoof de ui in olie tot ze glazig is. Voeg de spinazie toe en stoof voor 4 minuten op een matig vuur. Voeg de ricotta en de vegetarische reepjes toe aan de spinazie. Kruid het mengsel met peper en zout.
  • Neem een ovenschotel en vul de onderste laag met tomaten in blokjes. Leg hierop lasagnebladen. Voeg nu een laag spinazie-ricotta toe. Leg hierop lasagnebladen. Doe dit tot jouw tomatensaus en spinazie-ricottamengsel op is. *Let op: eindig altijd met saus bovenaan! Bestrooi met kaas.
  • Bak de lasagne gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven.
Vegetarisch: Dit gerecht is vegetarisch.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven of oven.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 682kcal | koolhydraten: 34g | eiwitten: 50g | vetten: 32g | waarvan verzadigde vetzuren: 16g | natrium: 380mg | vezels: 5g | waarvan suiker: 2g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.