Krabcakes

Krabcakes

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 559kcal

Ingrediënten

Krabcakes

  • 20 g paneermeel
  • 40 g surimi
  • 0,2 stuk ei
  • 0,5 el mayonaise
  • 0,25 el mosterd
  • 0,25 stuk sjalot
  • 0,5 el vissaus
  • 0,25 stuk limoen

Saus

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el olie
  • munt, koriander, peper, zout

Sides dishes

  • 200 g aardappelen
  • 100 g witte kool eventueel voorgesneden
  • 100 g wortelen eventueel voorgesneden
  • 0,5 el olie

Instructies

Side dishes

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de aardappelen in partjes. Kook of stoom de aardappelen tot ze net niet gaar zijn. Kruid de aardappelen met peper, zout en besprenkel met olie. Zet ze voor 10 tot 20 minuten in de oven tot deze goudbruin zijn.
  • Rasp de wortelen en snijd de witte kool fijn. Meng hieronder de saus.

Krabcakes

  • Snipper de sjalot fijn.
  • Meng in een kom de surimi, paneermeel, vissaus, ei, mayonaise, mosterd, munt, koriander, sjalot. Kruid met peper en zout.
  • Vorm van het mengsel balletjes en druk deze plat zodat je koekjes hebt. Doe paneermeel rond de koekjes.
  • Verhit olie in een pan en bak de krabcakes elke kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Saus

  • Maak een sausje van Griekse yoghurt en limoen en serveer dit bij de krabcakes en/of meng onder de witte kool en wortel.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Bak de krabcakes kort terug aan in de pan of verwarm in de oven. Verwarm de aardappelwedges terug in de oven of in de microgolfoven.
Invriezen: De krabcakes en aardappelwedges kan je invriezen.

Nutrition

energie: 559kcal | koolhydraten: 72g | eiwitten: 13g | vetten: 25g | waarvan verzadigde vetzuren: 3g | natrium: 1007mg | vezels: 12g | waarvan suiker: 13g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.