Kip met appelmoes

Kip met appelmoes

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 personen
calorieën: 592kcal

Ingrediënten

  • 2 stuks appel
  • 125 g kip
  • 200 g aardappel
  • 25 ml water
  • 25 ml witte wijn
  • 25 ml room
  • 5 g peperbollen
  • 1 el margarine
  • kaneel, kippenkruiden

Instructies

  • Schil de appels en snijd ze in blokjes, kruid met kaneel. Stoof ze in een kookpot met een bodem water.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in vier. Kook ze gaar.
  • Verhit de margarine in een pan. Kruid de kip met kippenkruiden. Bak de kip gaar. Houd de kip apart. Blus de pan met water, witte wijn en room. Voeg als laatste de peperbollen toe en laat doorkoken tot de gewenste sausdikte.
  • Pureer de appels tot appelmoes. Meng de pepersaus onder de kip.
Variatiemogelijkheden: Je kan de aardappelen ook pureren of bakken.
Vegetarisch: Vervang de kip door tofu.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.

Nutrition

energie: 592kcal | koolhydraten: 67g | eiwitten: 32g | vetten: 21g | waarvan verzadigde vetzuren: 8g | natrium: 305mg | vezels: 10g | waarvan suiker: 23g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.