Kip in tomatensaus met aardappelrösti

Kip in tomatensaus met aardappelrösti

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 personen
calorieën: 525kcal

Ingrediënten

  • 150 g aardappel
  • 150 g wortel
  • 125 g kip in blokjes
  • 0,25 stuk ui
  • 1 stuk eieren
  • 125 g tomaten in blokjes
  • 25 g tomatenconcentraat
  • 100 ml water
  • 20 g gedroogde abrikozen
  • 1 el margarine
  • snufje peper zout, ras el hanout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de wortelen, gedroogde abrikoos en ui in fijne blokjes.
  • Rasp de aardappelen en knijp het vocht eruit. Meng er een ei onder. Maak rondjes van de geraspte aardappelen en plaats gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Stoof de kip met wortelen en ui aan in margarine. Voeg water, tomatenblokjes en tomatenconcentraat toe. Kruid met peper, zout en ras el hanout. Laat 20 à 30 minuten pruttelen.
  • Voeg als laatste de gedroogde abrikozen toe.
Vegetarisch: Vervang kip door tofu.
Vegan: Vervang kip door tofu. Laat het ei weg in de aardappelrösti’s.
Bewaren: Bewaar in de koelkast. Je kan dit recept invriezen.

Nutrition

energie: 525kcal | koolhydraten: 69g | eiwitten: 36g | vetten: 13g | waarvan verzadigde vetzuren: 3g | natrium: 585mg | vezels: 12g | waarvan suiker: 30g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.