Italiaanse bol

Italiaanse bol

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 331kcal

Ingrediënten

  • 1 stuk italiaanse bol (of pistolet)
  • 100 ml tomatenpassata
  • 0,5 stuk puntpaprika
  • 25 g geitenkaas
  • 50 g kippengehakt
  • 0,5 stuk ui
  • basilicum, oregano

Instructies

  • Verhit de oven op 180°C.
  • Snipper de ui en look fijn. Snijd de paprika in fijne stukken.
  • Snijd de bovenkant van de Italiaanse bol eraf en hol de onderkant uit.
  • Bak de ui, look en puntpaprika aan. Voeg de tomatenpassata toe en kruid met baslicum en oregano.
  • Bak het kippengehakt. Voeg deze toe aan de tomatensaus.
  • Vul de Italiaanse bol met tomatensaus. Strooi hierover de geitenkaas. Plaats voor 5-10 minuten in de oven.
Vegetarisch: Vervang het gehakt door een vegetarisch alternatief vb.: quorn
Vegan: Vervang het gehakt door een vegetarisch alternatief vb.: quorn
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de oven.
Serveren: Serveer warm.

Nutrition

energie: 331kcal | koolhydraten: 39g | eiwitten: 21g | vetten: 10g | waarvan verzadigde vetzuren: 5g | natrium: 494mg | vezels: 5g | waarvan suiker: 9g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.