Hartige wafels

Hartige wafels

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 492kcal

Ingrediënten

  • 100 g bloemkool
  • 1 stuk eieren
  • 50 g havervlokken
  • 25 g geraspte kaas
  • 15 ml melk
  • 50 g bacon
  • 5 g boter
  • peper zout

Instructies

  • Doe de havervlokken in een blender en mix ze tot meel. Doe de bloemkool in een blender en mix ze fijn.
  • Bak de bacon aan in een pan. Smelt de boter in de microgolfoven.
  • Meng het havermeel, de bloemkool, het ei, de geraspte kaas, melk, gesmolten boter en bacon. Kruid met peper en zout.
  • Verhit een wafelijzer en bak de wafels.
Variatiemogelijkheden: Heb je geen wafelijzer? Maak er dan pannenkoeken van.
Vegetarisch: Vervang de bacon door een vegetarisch alternatief of laat die weg.
Vegan: Vervang de bacon, het ei, de geraspte kaas, melk en boter door een vegan alternatief.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in het wafelijzer, microgolfoven, pan of oven.
Serveren: Serveer eventueel met een salade.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 492kcal | koolhydraten: 41g | eiwitten: 32g | vetten: 23g | waarvan verzadigde vetzuren: 10g | natrium: 281mg | vezels: 8g | waarvan suiker: 3g
Heb je dit recept geprobeerd?Deel je foto en tag @bibi_antwerpen

Op zoek naar meer receptinspiratie?

Klik hier

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *