Gratin van zalm met brood

Gratin van zalm met brood

Porties: 1 personen
calorieën: 655kcal

Ingrediënten

  • 125 g zalm in blokjes
  • 100 g boerenkool
  • 100 g rode paprika
  • 0,25 teentje look
  • 90 g brood
  • peper, zout, sambal

kaassaus

  • 7,5 g boter
  • 7,5 g bloem
  • 175 ml melk
  • 20 g geitenkaas geraspt
  • 0,25 stuk limoen
  • 1 el tomatenpuree

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Was de boerenkool en laat uitlekken. Pel de look en pers uit. Snijd de look fijn, de paprika in blokjes en de boerenkool in reepjes.
  • Smelt boter in een pan en fruit de look. Voeg de boerenkool en paprika toe. Roer goed en kruid met peper en zout.
  • Maak de kaassaus: smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe en laat even sudderen, blijf ondertussen roeren. Voeg al roerend een scheut melk toe. Laat het mengsel indikken en voeg dan beetje bij beetje al roerend de rest van de melk toe. Neem de pot van het vuur als de saus is ingedikt. Voeg als laatste de helft van de geitenkaas en tomatenpuree toe. Kruid af met peper, zout en sambal. Knijp het sap van de halve limoen erbij.
  • Doe de blokjes zalm in de kaassaus en roer goed om. Doe de paprika en boerennkool in een ovenschotel. Lepel de kaassaus met zalm in de ovenschotel. Strooi nog geitenkaas erop en zet in de oven voor 15 minuten.
  • Serveer met stokbrood of sneetjes brood.
Vegetarisch: Vervang de zalm door verse kerstomaten.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven of oven.
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 655kcal | koolhydraten: 64g | eiwitten: 50g | vetten: 22g | waarvan verzadigde vetzuren: 9g | natrium: 726mg | vezels: 11g | waarvan suiker: 21g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.