Granola met frambozen&chocolade

Granola met frambozen&chocolade

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bewaartijd: 30 dagen
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 207kcal

Ingrediënten

  • 25 g havervlokken
  • 10 g spelt
  • 5 g gevriesdroogde frambozen
  • 5 g chocoladedruppels
  • 5 g hazelnoten
  • 0,3 stuk eiwit
  • speculaaskruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de havervlokken met het eiwit. Kruid met speculaaskruiden.
  • Plaats de haver 15 minuten in de oven tot deze goudbruin is.
  • Hak de hazelnoten fijn. Meng de spelt, frambozen, chocolade en hazelnoten onder elkaar.
  • Haal de goudbruine havervlokken uit de oven. Laat ze afkoelen (anders smelt de chocolade). Voeg de havervlokken als laatste toe. Meng alles goed onder elkaar.
Variatiemogelijkheden: Je kan kiezen voor een andere nootsoort.
Vegetarisch: Dit recept is reeds vegetarisch.
Vegan: Laat het eiwit weg en vervang het door olie. Gebruik vegan chocoladedruppels.
Bewaren: Bewaar de granola één maand in een goed afsluitbare pot.
Serveren: Serveer mer yoghurt of platte kaas of skyr of… en een stuk fruit.

Nutrition

energie: 207kcal | koolhydraten: 32g | eiwitten: 6g | vetten: 6g | waarvan verzadigde vetzuren: 2g | natrium: 8mg | vezels: 5g | waarvan suiker: 6g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.