
Porties: 1 personen
calorieën: 207kcal
Ingrediënten
- 25 g havervlokken
- 10 g spelt
- 5 g gevriesdroogde frambozen
- 5 g chocoladedruppels
- 5 g hazelnoten
- 0,3 stuk eiwit
- speculaaskruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de havervlokken met het eiwit. Kruid met speculaaskruiden.
- Plaats de haver 15 minuten in de oven tot deze goudbruin is.
- Hak de hazelnoten fijn. Meng de spelt, frambozen, chocolade en hazelnoten onder elkaar.
- Haal de goudbruine havervlokken uit de oven. Laat ze afkoelen (anders smelt de chocolade). Voeg de havervlokken als laatste toe. Meng alles goed onder elkaar.
Variatiemogelijkheden: Je kan kiezen voor een andere nootsoort.
Vegetarisch: Dit recept is reeds vegetarisch.
Vegan: Laat het eiwit weg en vervang het door olie. Gebruik vegan chocoladedruppels.
Bewaren: Bewaar de granola één maand in een goed afsluitbare pot.
Serveren: Serveer mer yoghurt of platte kaas of skyr of… en een stuk fruit.
Nutrition
energie: 207kcal | koolhydraten: 32g | eiwitten: 6g | vetten: 6g | waarvan verzadigde vetzuren: 2g | natrium: 8mg | vezels: 5g | waarvan suiker: 6g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek