Gepaneerde vis

Gepaneerde vis met andijviestoemp

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 2 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 498kcal

Ingrediënten

  • 20 g paneermeel
  • 150 g pladijsfilet
  • 200 g andijvie
  • 200 g aardappel
  • 50 g prei
  • 0,25 stuk ei
  • 10 g bloem
  • 25 ml halfvolle melk
  • 1 el margarine
  • peper, zout nootmuskaat

Instructies

  • Snijd de aardappelen in acht stukken. Kook de aardappelen gaar.
  • Snijd de prei in fijne ringen. Pluk de bladeren van de andijvie en verwijder de harde kern. Was de bladeren goed en snijd ze in fijne repen. Stoof de andijvie aan in margarine.
  • Pureer de aardappelen met halfvolle melk en voeg de gestoofde aandijvie toe. Meng goed onder elkaar. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Paneer de vis. Doe bloem in een bord, een ei in een bord en paneermeel in een bord. Rol de vis in de bloem daarna in het ei en als laatste in het paneermeel.
  • Verhit margarine in een pan en bak de vis goudbruin.
  • Leg daarna de vis in de oven en bak 10 minuten op 180°C tot de vis binnen gaar is.
Vegetarisch: Vervang de vis door een vegetarisch alternatief.
Vegan: Vervang de vis en halfvolle melk door een vegan alternatief. Laat het ei weg om te paneren.
Bewaren: Bewaar dit gerecht in de koelkast.
Opwarmen: Warm de puree op in de microgoloven of kookpot. Bak de visrolletjes à la minute krokant in de oven.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen. Vries de vis rauw in.

Nutrition

energie: 498kcal | koolhydraten: 72g | eiwitten: 42g | vetten: 6g | waarvan verzadigde vetzuren: 2g | natrium: 312mg | vezels: 13g | waarvan suiker: 7g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.