Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

Porties: 1 personen
calorieën: 530kcal

Ingrediënten

  • 0,5 stuk ui
  • 1 teentje look
  • 0,5 stuk prei
  • 0,5 stuk selder
  • 2 stuks wortel
  • 150 g kip
  • 100 ml room
  • 200 g aardappelen
  • 1 el aardappelzetmeel
  • tijm, laurier, peper, zout

Instructies

Maak de bouillon

  • Snij de wortel, selderblad, preiblad ui en look in grove stukken. Stoof de groenten 5 minuten aan in margarine. Voeg water, peper, zout, tijm en laurier toe. Laat 20 minuten pruttelen.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in 8 stukken.
  • Voeg de kip en aardappelen toe aan de bouillon en laat stoven tot de kip gaar is.

Groenten mengeling

  • Snijd de selder, wortel en prei in zeer fijne julienne.
  • Verhit margarine in een pan en stoof de groenten aan.

Werk de bouillon af

  • Zeef de bouillon zodat je een heldere bouillon overhoudt. Recupereer de kip en aardappelen.
  • Breng het water aan de kook en voeg de room toe. Dik in met aardappelzetmeel.
  • Snijd de kip in fijne stukken en voeg samen met de aardappelen en groenten toe aan de bouillon.
Vegetarisch: Vervang de kip door vegetarische kipstukjes.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven of kookpot.
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 530kcal | koolhydraten: 62g | eiwitten: 39g | vetten: 14g | waarvan verzadigde vetzuren: 3g | natrium: 351mg | vezels: 8g | waarvan suiker: 19g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.