Gele paprikasoep met ricotta

Gele paprikasoep met ricotta

Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 83kcal

Ingrediënten

  • 1 stuk gele paprika's
  • 0,2 stuk ui
  • 0,5 stengel bleekselder
  • 0,2 stuk preiwit
  • 0,2 blokje bouillon
  • 0,5 el ricotta
  • 0,5 el margarine
  • peper, zout, tijm, laurier

Instructies

  • Snijd de ui, prei, selder en paprika’s in grove stukken en stoof aan in margarine.
  • Voeg water toe, maar zorg ervoor dat de groenten net niet volledig onder water staan. Verkruimel de bouillonblokjes over de groenten.
  • Kruid af met peper, zout. Voeg tijm en laurier toe.
  • Laat de groenten ongeveer 30 minuten koken tot ze gaar zijn.
  • Haal de tijm en laurier eruit. Voeg de ricotta toe.
  • Mix de soep. Kruid bij indien nodig.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 83kcal | koolhydraten: 6g | eiwitten: 2g | vetten: 6g | waarvan verzadigde vetzuren: 2g | natrium: 270mg | vezels: 1g | waarvan suiker: 4g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.