
Porties: 1 persoon
calorieën: 435kcal
Ingrediënten
Groenten
- 150 g witloof
- 50 g veldsla
- 1 el olie
- peper, zout
Mosselen
- 150 g mosselen op zuur
- 1 el paneermeel
- 1 el bloem
- 1 stuk ei
Looksaus
- 1 teentje look
- 1 el yoghurt
- 1 el mayonaise
Instructies
Groenten
- Snijd het witloof fijn. Verhit olie in een pan en bak het witloof. Kruid met peper en zout.
Gepaneerde mosselen
- Laat de mosselen op zuur uitlekken en spoel af met water. Laat goed uitlekken.
- Zet een bord bloem, ei en paneermeel klaar (in deze volgorde). Kluts het ei. Doe de mosselen in de bloem, dan in het ei en daarna in het paneermeel.
- Verhit olie in een pan. Bak de gepaneerde mosselen krokant.
Looksaus
- Pers de look fijn. Meng de yoghurt met de mayonaise en voeg de look toe.
Variatiemogelijkheden: Je kan hierbij brood croutons serveren.
Vegetarisch: Vervang de mosselen door vegetarische fish sticks.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm de mosselen terug op in de pan (anders zullen ze minder krokant zijn). Je kan het witloof warm of koud eten.
Serveren: Serveer warm.
Nutrition
energie: 435kcal | koolhydraten: 29g | eiwitten: 30g | vetten: 22g | waarvan verzadigde vetzuren: 5g | natrium: 719mg | vezels: 5g | waarvan suiker: 2g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek