Frittata van zoete aardappel

Frittata van zoete aardappel

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bewaartijd: 2 dagen
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 693kcal

Ingrediënten

  • 200 g champignons voorgesneden
  • 150 g zoete aardappel
  • 2,5 stuk eieren
  • 1 teentje look
  • 50 ml melk
  • 50 g geitenkaas
  • 15 g pinda’s
  • 1 el olie
  • peper zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne schijfjes.
  • Snijd de champignons in schijfjes, pers de knoflook fijn en hak de pindanoten.
  • Snijd geitenkaas in schijfjes.
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de zoete aardappel met look. Voeg daarna de champignons toe.
  • Klop de eieren los met de melk. Kruid met peper en zout. Giet de eieren over de groenten en laat 5 minuten bakken. Bestrooi met pindanoten en leg de schijfjes geitenkaas erop.
  • Plaats de pan in de voorverwarmde oven en laat nog 8 tot 10 minuten bakken tot het ei volledig gestold is.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Vervang ei door tofu, melk door een plantaardig alternatief en geitenkaas door een vegan alternatief.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Verwarm in de oven of microgolfoven.
Serveren: Serveer warm.

Nutrition

energie: 693kcal | koolhydraten: 44g | eiwitten: 39g | vetten: 42g | waarvan verzadigde vetzuren: 14g | natrium: 477mg | vezels: 8g | waarvan suiker: 14g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

3 Responses