Focaccia

Focaccia

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 minuut
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 340kcal

Ingrediënten

  • 15 g olijven
  • 15 g zongedroogde tomaten
  • 0,5 el olie
  • 32,5 ml water
  • 2,5 g gist
  • 62,5 g bloem
  • verse groene kruiden zout

Instructies

  • Los de gist op in lauw water. Doe bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet de opgeloste gist en olie hier in. Kruid met zout.
  • Kneed tot een glad deeg. Voeg water toe indien het mengsel te droog is en voeg bloem toe indien het mengsel te nat is.
  • Kneed het deeg 10 minuten, leg het afgedekt met een handdoek in een kom en laat 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zongedroogde tomaten, olijven en groene kruiden fijn. Meng ze onder het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het deeg op de bakplaat en druk het plat. Bestrooi met zout.
  • Bak 20 tot 30 minuten in de oven.
Variatiemogelijkheden: Kies de groene kruiden die jij lekker vindt. Mijn favorieten: tijm, rozemarijn, salie.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch
Vegan: Dit recept is vegan.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Serveren: Serveer met een lekkere salade.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 340kcal | koolhydraten: 58g | eiwitten: 10g | vetten: 9g | waarvan verzadigde vetzuren: 1g | natrium: 275mg | vezels: 5g | waarvan suiker: 6g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.