Erwtensoep

Erwtensoep

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bewaartijd: 4 dagen
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 67kcal

Ingrediënten

  • 15 g prei
  • 0,2 stuk ui
  • 50 g erwten diepvries
  • 150 ml water
  • 2 g bouillon (gebruik bouillonpoeder of een bouillonblokje)
  • 0,2 el margarine
  • peper, zout

Instructies

  • Snijd de ui en prei in grove stukken. De erwten moet je niet op voorhand ontdooien.
  • Stoof de ui, prei en erwten aan in margarine zonder te kleuren. Overgiet met water, bouillon en laat 20 minuten koken.
  • Mix de soep en kruid met peper, zout.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Dit recept is vegan.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in een kookpot of in de microgolfoven.
Serveren: Serveer met crackers, toast of boterham.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 67kcal | koolhydraten: 10g | eiwitten: 3g | vetten: 2g | waarvan verzadigde vetzuren: 1g | natrium: 40mg | vezels: 3g | waarvan suiker: 4g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.