Eimuffin – ontbijt met eieren dat je kan meal preppen

Eimuffin – ontbijt met eieren dat je kan meal preppen

Eet jij graag eitjes als ontbijt? Een eimuffin is makkelijk om te maken en perfect voor on-the-go. Elke ochtend een ei staan bakken daar heb je misschien geen tijd voor maar het is wel een lekker ontbijt. Een eimuffin kan dan een oplossing zijn voor jou.

Je kan hier eindeloos veel ingrediënten aan toevoegen zoals vlees (kip, spek, ham) en groenten (tomaten, courgette, paprika, artisjok,…). 

Je kan dit gerecht gerust 2 dagen in de koelkast bewaren.

Kies zelf de ingrediënten die jij lekker vindt. Bekijk ons favoriete recept hieronder.


Eimuffin

 

  • 2 stuks eieren
  • 20 g zongedroogde tomaten
  • 2 sneden toastbrood
  • peper (zout, verse peterselie)
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de zongedroogde tomaten en peterselie fijn. Leg deze in muffinvormpjes.
  3. Kluts de eieren en kruid met peper en zout. Giet de eieren in de muffinvormpjes.
  4. Bak de eimuffins in de oven voor 5 tot 10 minuten.

  5. Serveer de eimuffins met 2 sneden brood.

 


Op zoek naar nog meer recepten die je makkelijk kan meenemen? We schreven hierover een blog met 5 ontbijten die je kan meenemen. Je leest de blog via onderstaande link.

Tags: No tags

Comments are closed.