
Porties: 1 persoon
calorieën: 293kcal
Ingrediënten
- 0,25 stuk eieren
- 15 g suiker
- 15 g boter
- 0,15 stuk citroen
- 0,25 el griekse yoghurt
- 3 g chiazaad
- 25 g bloem
- 1 g bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Rasp de schil van de citroen. Let op, rasp niet te hard want het witte stuk van de schil is bitter. Pers de citroen uit.
- Meng de eieren met suiker en boter. Voeg de citroenrasp en -sap toe. Meng het chiazaad en de Griekse yoghurt onder het mengsel. Zeef de bloem en bakpoeder en meng een laatste keer goed tot een glad mengsel.
- Doe het deeg in een ingevette bakvorm (of gebruik een bakvorm met anti-aanbaklaag). Bak 30 tot 45 minuten goudbruin in de oven.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Bewaren: Bewaar in een afgesloten bewaardoos.
Invriezen: Deze cake kan je invriezen.
Nutrition
energie: 293kcal | koolhydraten: 36g | eiwitten: 5g | vetten: 15g | waarvan verzadigde vetzuren: 8g | natrium: 233mg | vezels: 2g | waarvan suiker: 15g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek