Citroencake

Citroencake

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 5 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 293kcal

Ingrediënten

  • 0,25 stuk eieren
  • 15 g suiker
  • 15 g boter
  • 0,15 stuk citroen
  • 0,25 el griekse yoghurt
  • 3 g chiazaad
  • 25 g bloem
  • 1 g bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Rasp de schil van de citroen. Let op, rasp niet te hard want het witte stuk van de schil is bitter. Pers de citroen uit.
  • Meng de eieren met suiker en boter. Voeg de citroenrasp en -sap toe. Meng het chiazaad en de Griekse yoghurt onder het mengsel. Zeef de bloem en bakpoeder en meng een laatste keer goed tot een glad mengsel.
  • Doe het deeg in een ingevette bakvorm (of gebruik een bakvorm met anti-aanbaklaag). Bak 30 tot 45 minuten goudbruin in de oven.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Bewaren: Bewaar in een afgesloten bewaardoos.
Invriezen: Deze cake kan je invriezen.

Nutrition

energie: 293kcal | koolhydraten: 36g | eiwitten: 5g | vetten: 15g | waarvan verzadigde vetzuren: 8g | natrium: 233mg | vezels: 2g | waarvan suiker: 15g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.