
Porties: 1 personen
calorieën: 529kcal
Ingrediënten
- 0,25 stuk ui
- 0,25 stuk look
- 1,5 stuk wortel
- 300 g tomaten in blokjes en/of verse tomaten
- 30 g maïs
- 0,1 stuk chilipeper
- 150 g kidneybonen
- 60 g bruine rijst
- 1 el margarine
- paprikapoeder, komijn, kaneel, peper, zout
Instructies
- Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de ui, look en wortel fijn. Stoof deze aan in de margarine.
- Voeg de tomaten in blokjes en de chilipeper toe. Kruid met komijn, paprikapoeder, kaneel, peper en zout. Laat 25 minuten pruttelen.
- Voeg na 25 minuten pruttelen de kidneybonen en maïs toe. Deze 2 ingrediënten moeten niet mee koken.
Variatiemogelijkheden: Je kan dit ook met wraps, harde of zachte taco’s eten.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Bewaren: Bewaar dit gerecht in de koelkast.
Opwarmen: Je kan dit gerecht opwarmen in de microgolfoven of kookpot.
Serveren: Je kan hierbij nog zure room en guacamole serveren.
Invriezen: Je kan de chili sin carne invriezen.
Nutrition
energie: 529kcal | koolhydraten: 94g | eiwitten: 22g | vetten: 10g | waarvan verzadigde vetzuren: 2g | natrium: 535mg | vezels: 18g | waarvan suiker: 17g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek