Chili sin carne met rijst

Chili sin carne

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 529kcal

Ingrediënten

  • 0,25 stuk ui
  • 0,25 stuk look
  • 1,5 stuk wortel
  • 300 g tomaten in blokjes en/of verse tomaten
  • 30 g maïs
  • 0,1 stuk chilipeper
  • 150 g kidneybonen
  • 60 g bruine rijst
  • 1 el margarine
  • paprikapoeder, komijn, kaneel, peper, zout

Instructies

  • Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de ui, look en wortel fijn. Stoof deze aan in de margarine.
  • Voeg de tomaten in blokjes en de chilipeper toe. Kruid met komijn, paprikapoeder, kaneel, peper en zout. Laat 25 minuten pruttelen.
  • Voeg na 25 minuten pruttelen de kidneybonen en maïs toe. Deze 2 ingrediënten moeten niet mee koken.
Variatiemogelijkheden: Je kan dit ook met wraps, harde of zachte taco’s eten.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Bewaren: Bewaar dit gerecht in de koelkast.
Opwarmen: Je kan dit gerecht opwarmen in de microgolfoven of kookpot.
Serveren: Je kan hierbij nog zure room en guacamole serveren.
Invriezen: Je kan de chili sin carne invriezen.

Nutrition

energie: 529kcal | koolhydraten: 94g | eiwitten: 22g | vetten: 10g | waarvan verzadigde vetzuren: 2g | natrium: 535mg | vezels: 18g | waarvan suiker: 17g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.