Chiapudding chocolade – voor de echte chocolade lover

Hou jij van chocolade? Dan is deze chiapudding met chocolade echt iets voor jou. Goed nieuws want je hebt je favoriete, nieuw en gezond ontbijt gevonden.

Een chiapudding bestaat uit chiazaad en melk (of een plantaardig alternatief). Het chiazaad zal opzwellen door de melk waardoor het een puddingstructuur wordt. In dit recept gebruiken we banaan om een zoete smaak te geven en cacaopoeder voor the chocolate taste. 

Je kan dit ontbijt meteen voor 5 dagen maken zodat je voor de hele werkweek een lekker on-the-go ontbijt hebt. Ideaal als je altijd een drukke ochtendrush moet doorstaan of wanneer je geen zin hebt om je ontbijt voor te bereiden.

ontbijten om mee te nemen

Chiapudding

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Porties: 1 persoon
calorieën: 403kcal

Ingrediënten

  • 30 g chiazaad
  • 125 ml amandel-chocolade drink
  • 1 el cacaopoeder
  • 0,5 stuk banaan
  • 0,5 stuk peer
  • 30 g gepofte spelt

Instructies

  • Haal de schil van de banaan en ze snijd in stukken. Mix het chiazaad, de amandeldrink, het cacaopoeder en de banaan in een blender. Plaats het mengsel in een potje. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast tot het een pudding wordt.
  • Werk af met gepofte spelt en stukjes peer.
Variatiemogelijkheden: Je kan dit met gewone melk maken, maar ook met andere plantaardige varianten. Je kan ook ander fruit als topping kiezen.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Dit recept is vegan.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Niet opwarmen.
Serveren: Serveer met vers fruit en gepofte spelt.

Nutrition

energie: 403kcal | koolhydraten: 65g | eiwitten: 12g | vetten: 14g | waarvan verzadigde vetzuren: 2g | natrium: 10mg | vezels: 19g | waarvan suiker: 17g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek

Op zoek naar nog meer recepten die je makkelijk kan meenemen? We schreven hierover een blog met 5 ontbijten die je kan meenemen. Je leest de blog via onderstaande link.

Tags: No tags

Comments are closed.