
Porties: 1 persoon
calorieën: 560kcal
Ingrediënten
- 20 g pure chocolade
- 5 g cacaopoeder
- 0,5 stuk ei
- 12 g suiker
- 15 g bloem
- 25 g boter
- 100 g yoghurt
- 125 g fruit
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt chocolade met boter au bain marie. Plaats een pot met water op het vuur. Zet in deze pot een kleinere pot met daarin de boter en de chocolade. Op deze manier kan de chocolade niet aanbranden.
- Klop de eieren met suiker tot een luchtige massa.
- Voeg de chocolade met boter toe aan de suiker. Voeg daarna bloem en cacaopoeder toe en meng dit voorzichtig eronder.
- Doe het beslag in muffin vormpjes. Indien de muffinvorm geen anti aanbaklaag heeft, vet deze dan in met boter en bestuif met bloem. Plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Koop vegan brownies.
Bewaren: Bewaar in een afgesloten bewaardoos.
Serveren: Serveer met yoghurt en fruit.
Invriezen: Je kan de brownies invriezen.
Nutrition
energie: 560kcal | koolhydraten: 63g | eiwitten: 11g | vetten: 32g | waarvan verzadigde vetzuren: 19g | natrium: 281mg | vezels: 5g | waarvan suiker: 43g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek