Broodje vitello tonnato

Broodje vitello tonnato

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 432kcal

Ingrediënten

  • 100 g tonijn in blik op eigen nat
  • 2 sneetjes kalkoenfilet
  • 1 stuk broodje
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 el kappertjes
  • 3 stuks gezouten ansjovis
  • 0,5 el mosterd
  • 0,5 stuk citroen
  • scheut azijn
  • 50 g rucola
  • peper, zout

Instructies

  • Spoel de ansjovis af in water om het zout eraf te spoelen.
  • Giet de tonijn af en mix met mayonaise, kappertjes, ansjovis, azijn, citroen en mosterd in de blender tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de broodjes af op het moment dat je dit recept gaat opeten of je kan ook verse pistolets kopen. Beleg het broodje met de kalkoenfilet, tonnato saus en rucola op de dag dat je dit gaat opeten.
Vegetarisch: Laat de saus op basis van tonijn weg en kies een vegetarische dressing.
Vegan: Kies een ander vegan gerecht.
Bewaren: Bewaar alle ingrediënten afzonderlijk in de koelkast.
Opwarmen: Enkel het broodje bak je af op het moment dat je dit gaat opeten.

Nutrition

energie: 432kcal | koolhydraten: 33g | eiwitten: 33g | vetten: 19g | waarvan verzadigde vetzuren: 3g | natrium: 1022mg | vezels: 2g | waarvan suiker: 1g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.