Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 4 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 51kcal

Ingrediënten

  • 62 g bloemkool
  • 31 g champignon
  • 0,1 stuk ui
  • 5 g aardappel
  • 200 ml water
  • 2 g bouillon (gebruik bouillonpoeder of een bouillonblokje)
  • 0,2 el margarine
  • peper, zout

Instructies

  • Snijd de ui, bloemkool, aardappelen en champignons in grove stukken.
  • Stoof de ui en bloemkool aan in margarine zonder te kleuren. Overgiet met water, voeg de aardappelen en bouillon toe en laat 20 minuten koken.
  • Voeg de laatste 10 minuten de champignons toe. Mix de soep en kruid met peper en zout.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Dit recept is vegan.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven of in een kookpot.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 51kcal | koolhydraten: 7g | eiwitten: 3g | vetten: 2g | waarvan verzadigde vetzuren: 1g | natrium: 59mg | vezels: 2g | waarvan suiker: 3g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.