Bananenbrood – ontbijt om mee te nemen

Bananenbrood – ontbijt om mee te nemen

Bananenbrood is een ontbijt dat je makkelijk overal naartoe kan nemen. Heb je geen tijd om je ontbijt klaar te maken? Dan steek je gewoon een stuk in je handtas.

Dit recept is ideaal om met overrijpe bananen klaar te maken. Een banaan wordt soms nogal snel slecht en in plaats van deze weg te gooien kan je hier overheerlijk bananenbrood ban maken. Je kan de overrijpe banaan ook in stukken snijden en in de diepvries bewaren, wanneer je een aantal overrijpe bananen hebt kan je ineens een grote batch maken.

Je kan bananenbrood perfect invriezen. Super handig als je in de ochtend geen tijd hebt. Naast een lekker ontbijt is dit ook een lekkere snack.

Bananenbrood

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 perosnen
calorieën: 436kcal

Ingrediënten

  • 1 stuk banaan
  • 50 g havervlokken
  • 1 stuk eieren
  • 10 g dadels
  • 10 g rozijn
  • 2 g bakpoeder

Instructies

  • Schil de banaan. Doe de banaan, havermout, ei, bakpoeder en dadels in een kom. Mix alles goed. Voeg op het einde de rozijnen toe.
  • Giet het beslag in de bakvorm en plaats voor 30 tot 45 minuten in een oven op 180°C.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Vervang het ei door een vegan alternatief.
Bewaren: Bewaar in een goed afsluitbare pot in de koelkast.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 436kcal | koolhydraten: 80g | eiwitten: 15g | vetten: 9g | waarvan verzadigde vetzuren: 2g | natrium: 290mg | vezels: 10g | waarvan suiker: 23g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek

Op zoek naar nog meer recepten die je makkelijk kan meenemen? We schreven hierover een blog met 5 ontbijten die je kan meenemen. Je leest de blog via onderstaande link.

Tags: No tags

Comments are closed.