Balletjes in tomatensaus met naanbrood

Gestoomde balletjes in tomatensaus met naanbrood

Gestoomde tomatenballetjes met naanbrood

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 694kcal

Ingrediënten

Balletjes

  • 250 g kippengehakt
  • 1/4 stuk paprika
  • 1/4 stuk ui
  • 2 eetlepel paneermeel
  • 2 stuk naanbrood

Tomatensaus

  • 1/4 stuk paprika
  • 1/4 stuk ui
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 2 stuk tomaten
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper, zout, chilipoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C om het naanbrood op te warmen.
  • Snijd de ui en paprika in kleine blokjes. Snijd de tomaten in grove stukken.
  • Meng het kippengehakt met het paneermeel en de helft van de ajuin en paprika. Rol balletjes van maximum 5 cm. Kruid met peper, zout en ras el hanout.
  • Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, de verse tomaten en paprika toe. Stoof het tomatenmengsel voor 10 minuten. Kruid met peper, zout, ras el hanout en chilipoeder.
  • Stoom of kook de balletjes gaar. Meng de balletjes onder de saus.
  • Bak het naanbrood voor 6 minuten.
Vegetarisch: Vervang de gehaktballetjes door vegetarische balletjes.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: Dit gerecht kan je invriezen.

Nutrition

energie: 694kcal | koolhydraten: 65g | eiwitten: 56g | vetten: 26g | waarvan verzadigde vetzuren: 7g | natrium: 1565mg | vezels: 12g | waarvan suiker: 30g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.