Balletjes in tomatensaus-

Balletjes in tomatensaus

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 persoon
calorieën: 579kcal

Ingrediënten

  • 160 ml tomatenpassata
  • 3 stuk verste tomaten
  • 100 g selder
  • 0,2 stuk ui
  • 0,2 teentje look
  • 125 g gehakt
  • 5 g paneermeel
  • 200 g aardappel
  • 1 el olie
  • 0,5 el margarine
  • peper, zout, paprikapoeder, oregano, rozemarijn

Instructies

  • Snijd de ui, look, selder in fijne stukken. Snijd de tomaat in grove stukken.
  • Tomatensaus: Stoof de ui, look en selder aan in olie. Overgiet met tomatenpassata en voeg tomaten toe. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en oregano. Laat gedurende 30 minuten pruttelen.
  • Gehaktballetjes: Kruid het gehakt met peper en zout. Is het te plakkerig, voeg dan paneermeel toe. Rol balletjes die allemaal even groot zijn. Verhit margarine in een pan. Bak de balletjes krokant. Voeg ze toe aan de tomatensaus om verder te garen.
  • Aardappelen: Verwarm de oven op 180°C. Snijd de aardappelen in acht. Meng ze met olie, peper, zout en rozemarijn. Plaats de aardappelen voor 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Vegetarisch: Vervang de gehaktballetjes door vegetarische balletjes.
Vegan: Vervang de gehaktballetjes door vegan balletjes. Laat de eieren weg.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm de balletjes met tomatensaus en aardappelen op in de microgolfoven. Je kan de aardappelen ook in de oven opwarmen en de balletjes in tomatensaus op het vuur.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 579kcal | koolhydraten: 59g | eiwitten: 32g | vetten: 26g | waarvan verzadigde vetzuren: 5g | natrium: 480mg | vezels: 10g | waarvan suiker: 14g
Heb je dit recept geprobeerd?Deel je foto en tag @bibi_antwerpen
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *