Appelwafels

Appelwafels

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 230kcal

Ingrediënten

  • 32 g volkoren tarwebloem
  • 25 ml melk
  • 6 g boter
  • 0,25 stuk eieren
  • 0,25 stuk appel
  • 4 g vanillesuiker

Instructies

  • Meng de eierdooiers, de suiker en de melk in een grote kom. Voeg gesmolten boter en volkoren bloem toe.
  • Snijd de appel in fijne blokjes. Verhit de appel in een kookpot of microgolfoven en pureer tot appelmoes. Voeg het mengsel toe aan het beslag en meng goed.
  • Klop het eiwit heel stijf. Spatel het onder het beslag. Laat 20 min. op kamertemperatuur rusten.
  • Laat het wafelijzer warm worden en smeer het in met boter. Bak de wafels goudbruin.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Vervang de melk en boter door een plantaardig alternatief, vervang het ei door extra appel.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven als je dit warm wil eten.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 230kcal | koolhydraten: 36g | eiwitten: 6g | vetten: 7g | waarvan verzadigde vetzuren: 4g | natrium: 70mg | vezels: 2g | waarvan suiker: 10g
Heb je dit recept geprobeerd?Deel je foto en tag @bibi_antwerpen

Op zoek naar meer receptinspiratie?

Klik hier

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *