Andijviesoep

Andijviesoep

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bewaartijd: 4 dagen
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 41kcal

Ingrediënten

  • 0,1 stuk ui
  • 15 g prei
  • 50 g andijvie
  • 10 g aardappel
  • 125 ml water
  • 2 g bouillon (gebruik bouillonpoeder of een bouillonblokje)
  • 0,2 el margarine
  • peper, zout

Instructies

  • Snijd de ui en prei in grove stukken. Schil de aardappel en snijd hem in acht.
  • Pluk de bladeren van de andijvie en verwijder de harde kern. Was de bladeren goed en snijd ze grof.
  • Stoof de ui en prei aan in margarine zonder te kleuren. Overgiet met water, bouillon en voeg de andijvie en aardappel toe. Laat 10 minuten koken.
  • Mix de soep en kruid met peper, zout.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Dit recept is vegan.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in een kookpot of in de microgolfoven.
Serveren: Serveer met crackers, toast of boterham.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 41kcal | koolhydraten: 6g | eiwitten: 1g | vetten: 2g | waarvan verzadigde vetzuren: 1g | natrium: 48mg | vezels: 2g | waarvan suiker: 1g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.