Aardappeltortilla met artisjok

Aardappeltortilla met artisjok

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 509kcal

Ingrediënten

  • 150 g aardappel
  • 2 stuks eieren
  • 0,25 stuk ui
  • 0,25 stuk look
  • 0,5 stuk courgette
  • 50 g artisjokharten (uit bokaal)
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 1 el olie
  • paprikapoeder, zout, peper, rozemarijn

Instructies

  • Verwarm de oven op 175°C.
  • Schil de aardappel. Snijd in blokjes en kook ze gaar.
  • Pel de ui en look. Snijd in twee en daarna in ringen. Snipper de look fijn.
  • Snijd de courgette in blokjes. Haal de artisjokharten uit de bokaal en snijd ze in kleinere stukken. Snijd de zongedroogde tomaten in fijne stukken.
  • Verhit olie in een pan en stoof ui, look en courgette aan. Voeg als laatste de zongedroogde tomaten, artisjokharten, dragon en rozemarijn toe. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Doe de aardappelblokjes erbij.
  • Klop de eieren los en giet over het groenten-aardappelmengsel. Plaats de pan voor 10 minuten in de oven. Haal de pan uit de oven, leg er een bord op en draai de pan om zodat de tortilla mooi uit de pan komt.
Vegetarisch: Dit gerecht is vegetarisch.
Vegan: Vervang de eieren door 100 g tofu.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Serveren: Serveer warm.

Nutrition

energie: 509kcal | koolhydraten: 61g | eiwitten: 24g | vetten: 21g | waarvan verzadigde vetzuren: 4g | natrium: 468mg | vezels: 11g | waarvan suiker: 24g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.