Aardappelschotel met rode kool –

Aardappelschotel met rode kool

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 personen
calorieën: 585kcal

Ingrediënten

  • 100 g gehakt
  • 200 g aardappel
  • 200 g knolselder
  • 150 g rode kool
  • 0,25 stuk ui
  • 0,5 stuk appel
  • 75 ml water
  • 20 ml melk
  • 1 el margarine
  • kaneel peper, zout, nootmuskaat

Instructies

  • Schil de aardappelen en knolselder en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen en knolselder gaar. Pureer de aardappelen en de knolselder met melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Snipper de ui fijn. Snijd de rode kool in fijne snippers en de appel in fijne blokjes. Stoof de ui, rode kool en appel. Voeg water toe en laat ongeveer 30 minuten stoven. Voeg kaneel toe naar smaak.
  • Verhit margarine en bak het gehakt gaar.
  • Bouw de aardappelschotel op: een laag rode kool, een laag gehakt en eindig met een laag aardappelpuree. Plaats 5 minuten in de oven onder de grill voor een krokant korstje.
Vegetarisch: Vervang het gehakt door een vegetarisch alternatief bv. quorn.
Vegan: Vervang het gehakt door een vegan alternatief bv. quorn. Vervang de melk door een plantaardig alternatief.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de oven of microgolfoven.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 585kcal | koolhydraten: 84g | eiwitten: 28g | vetten: 18g | waarvan verzadigde vetzuren: 5g | natrium: 465mg | vezels: 14g | waarvan suiker: 25g
Heb je dit recept geprobeerd?Deel je foto en tag @bibi_antwerpen
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *