4 tips voor succesvol thuis sporten

4 tips voor succesvol thuis sporten

Thuis sporten houd je toch niet vol! Klinkt dit jou bekend in de oren? Geen paniek! Met vier kleine tips brengen we je een stapje dichter bij jouw succesvolle home workout.

1. Durf te starten!

Ik ga het niet volhouden. Ik ga het nooit kunnen. Herken je deze gedachten? Wist je dat geloven in jezelf je kans verhoogt op volhouden? Dus… jouw nieuwe mantra: Yes, I can and will!

Kanttekening: Een weekje niet sporten, is niet hetzelfde als ‘niet volhouden’. Wees lief voor jezelf en blijf opnieuw proberen.

2. Sport op maat en boost je zelfvertrouwen.

Stel: je beslist om drie workouts per week te doen. Je houdt dit twee weken vol en vanaf week drie neemt het aantal workouts af. Het voelt alsof je hebt gefaald. Dit is niet zo!

Laagdrempelig beginnen is geen schande. Probeer bijvoorbeeld te starten met één workout per week. Zo bouw je stap voor stap je zelfvertrouwen op, zowel in jezelf als in je lichaam. Een succeservaring houdt je ook beter gemotiveerd dan een faalervaring.

3. Match het thuis sporten met je levensstijl.

Ben je een vroege vogel? Of eerder een nachtuil? Sport je liever op je eentje of met een groep vriendinnen? In de living of in een aparte kamer? Probeer vooral te sporten on your terms en op een manier die past bij je persoonlijkheid en levensstijl.

Een halfuurtje vroeger opstaan voor een workoutsessie lijkt waarschijnlijk aantrekkelijker voor de ochtendmensen onder ons.

4. Zoek een accountability buddy.

Je accountability buddy vraagt regelmatig hoe het met je gaat, hoe je je voelt en of het sporten lukt. Het liefst geef je positieve feedback aan je buddy. Hierdoor ga je ook sneller je gedrag aanpassen en gemakkelijker het sporten volhouden.

Je accountability persoon mag een partner, vriendin, broer of zus zijn maar een externe buddy, zoals een personal trainer of coach, verhoogt nog meer je kans op succesvol thuis sporten.

Vind je het toch moeilijk om alleen te starten met alleen thuis sporten? Wie bieden bij BIBI een virtueel traject in. Wil je hierover meer informatie? Plan dan hieronder een gratis kennismakingsgesprek in.

Tags: No tags

Comments are closed.