Winter groenten met schnitzel

Winter groenten met schnitzel

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 609kcal

Ingrediënten

groenten

  • 100 g pompoen voorgesneden
  • 100 g bloemkool voorgesneden
  • 0,5 stuk rode ui
  • 200 g kriel aardappelen

schnitzel

  • 125 g kipfilethaasje
  • 1 el paneermeel
  • 1 el bloem
  • 1 stuk ei

andere ingrediënten

  • 10 g pompoenpitten
  • 1 el olie
  • peper, zout, Provençaalse kruiden

Instructies

Bereid de groenten

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de pompoen en bloemkool in stukken (indien je voor niet voorgesneden groenten gekozen hebt). Pel de rode ui, snijd hem in vier en en maak de laagjes los van elkaar. Snijd de aardappelen in vier.
  • Doe de pompoen, bloemkool, rode ui en aardappelen in een ovenschotel. Besprenkel met olie en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Plaats in een voorverwarmde oven voor 20 minuten. De aardappelen moeten gaar zijn dus prik na 20 minuten er even met een vork in. Indien nog niet gaar zet dan nog even langer in de oven.

Maak de schnitzel

  • Zet een bord bloem, ei en paneermeel klaar (in deze volgorde).
  • Wentel de kipfilet in de bloem, daarna in het ei en als laatste in het paneermeel.
  • Verhit olie in een pan en bak de schnitzel goudbruin.

Werk af

  • Op het moment dat je dit gaat opeten warm dan de groenten en de schnitzel op in de microgolfoven. Werk af met pompoenpitten.
Variatiemogelijkheden: Je kan ook een reeds voorgemaakte schnitzel kopen. Je kan hierbij een saus serveren zoals tomatensaus.
Vegetarisch: Koop een vegetarische schnitzel.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Serveren: Serveer warm.

Nutrition

energie: 609kcal | koolhydraten: 64g | eiwitten: 28g | vetten: 28g | waarvan verzadigde vetzuren: 6g | natrium: 199mg | vezels: 9g | waarvan suiker: 8g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.